Zoals jullie al weten is 2013 een speciaal jaar voor Gemengd Zangkoor Crescendo Rekem. Het koor bestaat al 50 jaar en viert het jubileum met enkele activiteiten verspreid over het jaar.

Eerder dit jaar was er al een groots jubileumconcert in samenwerking met enkele bevriende koren uit de omstreken. Vorige week volgde er een jubileumviering met aansluitende receptie en huldiging van de koorleden.

De  Parochiekerk St. Pieter was aardig volgelopen voor de jubileumviering. Naast de gebruikelijke eucharistieviering, werden de kerkgangers getrakteerd op enkele prachtige liederen gezongen door het zangkoor Crescendo onder begeleiding van de keyboard groep uit Duitsland. Ze brachten onderandere Memories, een eigen versie van Ave Maria en hun inmiddels bekende  ‘Amigo Para Siempre’.

Na de jubileummis volgde de receptie in het ontmoetingscentrum. Burgemeester Marino Keulen, die ook aanwezig was tijdens de mis, sprak motiverende woorden naar het koor en uitte zijn bewondering voor het lange bestaan van de vereniging en de toewijding van de trouwe leden. Wat opzoekwerk naar de naam Crescendo leidde hem tot de conclusie: The best is yet to come.

Vervolgens werden alle leden van het koor gehuldigd. Een aantal leden zijn er al vanaf het prille begin bij en hebben dus al tientallen jaren van trouwe dienst achter de rug. De kroon wordt echter gespannen door Jos Wahlen (zie foto hieronder) die al 70 jaar lid is en er dus al bij was in het mannenkoor voordat het gemengd zangkoor gevormd werd.

Voor nog meer fotos van de jubeleummis, receptie en huldiging kan je op onze facebookpagina terecht.